Nieuws
1140675
Nieuws

Voor jou gelezen: Vrouwenslagerij

Stoere vrouwen en Franse worstjes

Na diverse boeken over het Franse leven en wijn te hebben geschreven, duikt de schrijver Ilja Gort voor zijn nieuwe boek De Vrouwenslagerij in het slagersvak. En hoe!

Als de populaire slager van een klein Frans dorpje in de Pyreneeën sterft,  is het dorp aangeslagen. De geliefde slager is niet meer. Dochter Bernadette en haar nietsnuttige man Bruno besluiten de zaak over te nemen. De deuren sluiten is absoluut geen optie. Een Frans dorp zonder slager is namelijk als een kerk zonder toren.

Romantische misverstanden

 De overname van Bernadette en Bruno gaat niet ongemerkt. Zodra ze samen de deuren openen begint de ellende. Dramatische gebeurtenissen, lugubere incidenten en romantische misverstanden schudden het dorpje voorgoed wakker. Wat daarin de rol van de slagersvrouw is, blijkt snel genoeg. En daarin wordt ze bijgestaan door drie andere sterke vrouwen. Hoe kan iemand zoveel weten van het slagersvak?, denk je tijdens het lezen wel eens.

Franse worstjes De Vrouwenslagerij, waar VROUW er 20 examplaren van weggeeft, leest makkelijk weg en is geschreven met een typische beschrijvende stijl. De lezer waant zich helemaal in dat bergdorpje. Het verhaal is goed en mooi spannend opgebouwd. 

Al met al een vitale roman over vier vrouwen die met wel heel erg vanzelfsprekend omgaan met het slachten van dieren. Het klinkt raar maar ze doen dit toch wel met liefde. Maar Franse worstjes eten zal na deze roeman nooit meer hetzelfde zijn. Niet echt voor de tere zieltjes dus, maar wel een aanrader.

De Vrouwenslagerij door Ilja Gort, uitgeverij AW Bruna,  272 blz, 17,95 euro

Waardering: 3,5 sterren

Klik hier als je kans wilt maken op een exemplaar van De Vrouwenslagerij

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest