Nieuws/Buitenland
114086
Buitenland

Echtpaar VS ’martelt’ kinderen: 15 jaar cel

De politie arresteerde de man vorig jaar.

De politie arresteerde de man vorig jaar.

MANCHESTER - Een man uit de Amerikaanse stad Manchester (New Hampshire) is veroordeeld tot vijftien jaar cel voor het verwaarlozen van zijn jonge kinderen. De politie arresteerde de man vorig jaar nadat zijn zoon (4) en dochter (2) waren aangetroffen in kamers vol menselijke en dierlijke uitwerpselen.

De politie arresteerde de man vorig jaar.

De politie arresteerde de man vorig jaar.

De autoriteiten zeggen dat de jongen jarenlang dag en nacht was vastgebonden aan een bed. Het matras was zo smerig dat urine en poep er aan de andere kant uitlekten, berichtte het lokale WMUR-TV vrijdag (lokale tijd). Het viel agenten op dat kamers die door de ouders werden gebruikt wel schoon waren.

Aanklagers stelden dat niet gezegd kan worden dat de ouders hun kinderen behandelden als dieren. De moeder heeft namelijk toegeven dat ze haar hond beter behandelde dan haar kinderen. De vrouw bekent naar verwachting volgende maand schuld.

De rechter vroeg de verdachte waarom hij in de eerste plaats kinderen had genomen. „U werd geacht ze lief te hebben en te beschermen. Je bent hun vader, maar in plaats daarvan heb je ze gemarteld”, zei de magistraat. De man zei wel degelijk van zijn kinderen te houden en spijt te hebben dat hij de situatie uit de hand liet lopen.