Nieuws/Binnenland
1140881
Binnenland

Grappen over Beatrix komen snel los

Koningin Beatrix had maandagavond nog maar nauwelijks bekendgemaakt dat ze zou aftreden, of op internet gingen de eerste grappen al rond. Zo had de Hema een advertentie voor een stoel op Facebook gezet: „Nieuwe troon, 10 euro”.

Anderen maakten fotomontages. Op een afbeelding was bijvoorbeeld prins Willem-Alexander te zien met het kapsel van koningin Beatrix. Een andere foto toonde de koningin die haar kapsel weghaalde om lange blonde lokken te laten zien. De Belgische koning Albert belooft op Facebook olijk lachend: „Bij 100.000 'likes' treed ik ook af!!!'

De satirische site De Speld legde een link met het VARA-item over de afscheidsbrief van Tim Ribberink. Daarin plaatst verslaggever Bert Molenaar vraagtekens bij de laatste boodschap van de Twentse jongen. Volgens De Speld is Molenaar ook „allerminst zeker over de echtheid van de afscheidsbrief van koningin Beatrix”. In het artikel zegt Molenaar zogenaamd: „Ik was gisteren nog in de buurt van paleis Huis ten Bosch en daar sprak niemand over het bestaan van een afscheidsbrief. Misschien probeerde de koningin met de rede de aandacht af te leiden van de persoonlijke problematiek binnen het koningshuis en de economische crisis. Wel een beetje kinderachtig om een abdicatie voor zoiets te misbruiken.”