Nieuws/Binnenland
1140900
Binnenland

Amstelveen en De Rijp: begrip voor uitstel

De burgemeesters van Amstelveen en Graft-De Rijp kunnen ermee leven dat de officiële viering van Koninginnedag met een jaar is uitgesteld in verband met de troonswisseling op 30 april. Dat lieten beiden maandag weten in reactie op de bekendmaking van het aftreden van koningin Beatrix.

„Natuurlijk zijn we een beetje teleurgesteld, maar ik heb te horen gekregen dat de koningin grote waardering heeft voor alle vrijwilligers die zich voor de voorbereiding van de evenementen hebben ingezet”, zegt Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen. Ook Ria Oosterop, burgemeester van Graft-De Rijp vindt het „jammer” dat Koninginnedag dit jaar niet in haar gemeente zal plaatsvinden. „Maar ik begrijp het besluit”, zo laat zij in een eerste reactie weten.

Voor oranjevereniging Amstelveen Oranje was het nieuws eveneens even schrikken. „Het is heel jammer, maar volgend jaar is iedereen van harte welkom. Dan hebben we de primeur van de eerste Koningsdag. Ik verheug me er nu al op”, zegt secretaris Sandra van Engelen.

De organisatie van de festiviteiten voor dit jaar bevond zich nog in een voorbereidende fase. „We waren nog aan het inventariseren wie er allemaal mee wilden doen. Het draaiboek was dus nog niet 100 procent gevuld”, bekent de verenigingswoordvoerster. Zij hoopt dat het jaar extra voorbereiding dat het organisatiecomité nu krijgt, zal leiden tot een extra goede uitvoering in 2014.