Nieuws/Binnenland
1140949
Binnenland

Polsbandjes tegen taboe op pesten

Zelf weten ze maar al te goed hoe het voelt om slachtoffer te zijn van pesters. De zelfverkozen dood van de 20-jarige student Tim Ribberink begin november zette Marije (25) en Lindy (29) aan tot een landelijke actie om pesten bespreekbaar te maken. Vanaf maandag liggen in vier grote winkelketens door het hele land hun groene polsbandjes met de tekst 'you are good!' in de schappen.

De siliconenbandjes zijn voor 2 euro te koop bij Kijkshop, Lucardi, Van Haren en Zeeman. Dragers laten ermee zien dat zij tegen pesten en het taboe dat rust op het praten over pesten zijn. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan De Kindertelefoon.

Op het IJburg College in Amsterdam neemt Marinus van den Berg, pastoor en woordvoerder van de ouders van Tim, maandag het eerste bandje in ontvangst. Volgens de initiatiefneemsters hebben inmiddels ruim 20 bekende Nederlanders, onder wie Jörgen Raymann, Fajah Lourens en Victoria Koblenko, laten weten de actie te steunen.

Tim Ribberink uit het Overijsselse Tilligte maakte begin november een einde aan zijn leven. Uit de rouwadvertentie die zijn ouders de week daarop in De Twentsche Courant Tubantia plaatste, bleek dat Tim langdurig werd gepest.