Nieuws
1140989
Nieuws

Telefoneren via Facebook

’s Werelds grootste sociale netwerk is in Canada gestart met het aanbieden van gratis online telefoongesprekken. Dat heeft Facebook gisteren bekendgemaakt.

Andere gebruikers kunnen sinds deze week gesproken berichten naar elkaar versturen via Facebook Messenger. Zij dienen hiervoor een update van de Messenger app voor iOS of Android binnen te halen.

Om een gesproken bericht naar een Facebookvriend te sturen, moeten gebruikers op het ‘+’ teken drukken naast het venster waarin je een boodschap kunt schrijven. Vervolgens houd je de opname knop vast terwijl je praat. Als je klaar bent laat je de knop los waarna de boodschap automatisch wordt verzonden.

Het is afwachten of de nieuwe functie aanslaat onder gebruikers. Het inspreken van voicemail is binnen de telefonie al geruime tijd op zijn retour, in plaats daarvan sturen mensen elkaar berichten via diensten als Whatsapp.

De telefoniedienst waarvan Canadese gebruikers gebruik kunnen maken werkt op eenzelfde wijze als Skype. Vooralsnog spreekt Facebook over een test.