Nieuws
1140997
Nieuws

Enorme veldslag in online game Eve

VIDEO Het universum van de online ruimtegame Eve Online is het afgelopen weekend opgeschud door een enorme veldslag. Zo'n 2.800 spelers namen het tegen elkaar op in het grootste online gevecht ooit.

Eve staat bekend als een online spel waarin vrijwel alles door de spelers zelf geregeld wordt. Zo wordt de complete game-economie in stand gehouden door de spelers die grondstoffen mijnen, voorwerpen produceren en weer verkopen aan andere spelers. Zoals dat ook in de echte wereld gaat, hebben groepen spelers verbonden gesloten om zodoende de handel in bepaalde grondstoffen te kunnen controleren.

Twee van deze facties, de CFC en de HBC, hadden het dit weekeinde aan de stok met elkaar. Dit zijn twee van de belangrijkste en meest invloedrijke coalities in het spel met allebei duizenden leden. Hoewel de twee al jaren een goede relatie hebben, ontstonden er de afgelopen tijd steeds meer spanningen.

Toen een 'titan' (een enorm gevechtsschip) van de CFC per abuis territorium van HBC binnenvloog, ging het fout. Al snel werd het schip aan stukken geschoten, wat weer leidde tot een reactie van het CFC. Het uiteindelijke resultaat van deze geweldsspiraal was een enorme veldslag.

Er is ook een financiële draai aan deze oorlog te geven. De valuta die in Eve gebruikt wordt, ISK, kan ook gebruikt worden om abonnementsgeld voor het spel te betalen. Hierdoor kan de waarde van ISK naar dollars omgerekend worden. In totaal is tijdens de veldslag voor zo'n $17.000 (€12.500) aan schepen vernietigd.