Nieuws
1141078
Nieuws

Goedkope bezigheden in New York

Kunst, mode, musea, galerijen en modehuizen in overvloed in New York. Helaas hangt aan veel activiteiten ook een prijskaartje. Gelukkig kun je er ook genoeg andere dingen beleven zonder dat je spaarvarken wordt geplunderd. Een overzicht.

Highline Park

Enkele jaren geleden begon New York aan het ambitieuze plan om een vervallen spoorlijn om te vormen tot een groen park. Vandaag de dag is Highline Park een lange groene strook die enkele meters boven het straatniveau op pilaren rust. Het park is een trekpleister voor New Yorkers, en toeristen, op zoek naar een bijzonder uitzicht over de stad.

Brooklyn Bridge

Geniet van de prachtige zonsondergang op e Brooklyn Brigde. Adembenemend en daarna een lekker stukje lopen.

 

 

Voedsel op straat

New York staat bekend om zijn bonte verzameling kraampjes met 'street food' uit alle windstreken. Je eet hier bijna altijd uitstekend voor een paar dollar en de meeste kraampjes hebben ook een alternatief voor vegetariërs.

Marie's Crisis

Veel beginnende artiesten die dromen van Broadway proberen hun carrière een duwtje te geven met een optreden in pianobar Marie's Crisis in West Village. Drankjes zijn hier wat duurder dan in andere bars, maar de show krijg je er gratis bij.

 

 

 

Staten Island Ferry

Een tochtje met de Staten Island Ferry is gratis en geeft je de kans om de skyline van New York te bewonderen. Op deze manier kun je ook het Vrijheidsbeeld goed zien, zonder een zwerm toeristen om je heen.

 

9/11 Memorial

Het 9/11 Memorial herdenkt een van de grootste terroristische aanvallen in de geschiedenis. Vrolijk word je er niet van, maar het is wel een ontroerend monument en een onmisbare halte op je route. De toegang tot het Memorial en het aanliggende museum is gratis, maar je moet wel online een ticket reserveren.

Straatkunst

In het straatbeeld van New York kun je op veel plaatsen bijzondere sculpturen vinden en ook niet alle exposities zijn achter gelsoten deuren. Loop bijvoorbeeld langs Park Avenue South waar vaak gratis tentoonstellingen zijn.

Central Park

In Central Park kun je diverse dingen doen, zoals in de zon kijken naar een honkbalwedstrijd tussen amateurs, skeeleren of een partijtje schaken of dammen in een Chess and Checkers House tegen bijvoorbeeld je reisgenoot.

 

 

De metro

Een ritje met de metro van New York combineert sightseeing met mensen observeren. Als je niet veel tijd hebt om de stad te verkennen en toch een indruk wil krijgen van de buitenwijken en subculturen in New York, laat de metro dan je gids zijn.

 

Fifth Avenue

Fifth Avenue is bekend om de legendarische warenhuizen zoals Tiffany & Co. en Bergdorf Goodman. Geen geld om naar binnen te gaan? De etalages van deze winkels zijn kunstwerken op zich en geven je ongetwijfeld inspiratie.