Nieuws
1141085
Nieuws

Dartz Black Snake: Extreem 'actiemodel' voor China

Het jaar 2013 is in China het jaar van de slang. Dartz Mortorz Company uit Letland, bouwer van extravagante voertuigen, speelt hierop in met deze Black Snake.

Imitatiewalvispenisleder

Wat krijg je allemaal als je zo'n Black Snake in bestelling neemt? Een merklogo met diamanten aan de voorzijde, een met goud beklede radiatorgrille, een motorkap bedekt met bladgoud en meer. Ook voor de wielen en in het interieur is goud gebruikt. Dartz is ooit in opspraak geraakt omdat het écht walvispenisleder wilde gebruiken voor de bekleding van de stoelen. Dat feestje ging toen niet door, vooral door protest van verschillende dierenorganisaties en van actrice Pamela Anderson. Dartz beperkt zich nu tot krokodillenleder, slangenleder of 'normaal' leder ook al kun je ook nog imitatiewalvispenisleder bestellen. Als je daar voor in bent natuurlijk. Waarom koop je zo?n Black Snake eigenlijk? "Een dame zal nooit dezelfde jurk dragen als op een vorig feestje. Maar ze komt wel telkens in dezelfde zwarte Mercedes-Benz S500, witte Bentley Continental GT of grijze Porsche Cayenne naar het feest toe. Met deze auto kun je jezelf onderscheiden", aldus Dartz-eigenaar Leonard F. Yankelovich.

GL63 AMG

Het 'actiemodel' is gebaseerd op de Mercedes-Benz GL63 AMG. Veel herkenningspunten van dat model zijn er niet, want vrijwel de hele koets is aangepast. De panelen zijn gemaakt van aluminium. In het interieur zijn nog wat kleine hints van de GL63 AMG te bespeuren, zoals het bedieningselement van de stoelen op de portieren. Onder de motorkap huist een 5,5 liter AMG V8-motor met twee turbo's. Goed voor 557 pk en meer dan 700 Nm. Accelereren van nul naar honderd km/h neemt slechts 4,9 tellen in beslag.

Meer dan 1 miljoen dollar

Yankelovich kan geen exacte prijs noemen. Reken in ieder geval op meer dan 1 miljoen dollar. Een ander model in het leveringsprogramma, de Dartz Prombron Monaco Red Diamond Edition, kost minimaal 1,6 miljoen dollar. Er is al een Dartz vanaf 225.000 dollar.