Nieuws/Binnenland
1141121
Binnenland

Lokale wegen plaatselijk glad in ochtendspits

Op veel wegen is het maandagochtend plaatselijk glad door opvriezing. Op de meeste snelwegen heeft Rijkswaterstaat voldoende gestrooid, maar vooral lokale wegen kunnen glad zijn, meldde de ANWB maandag. Het gaat vooral om klinkerwegen.

De eerste ochtenduren kan het in een groot deel van het land ook zeer glad zijn op voet- en fietspaden en in woonwijken, waarschuwt Weerplaza. De situatie is volgens de weerdienst extra verraderlijk, doordat de luchttemperatuur vrijwel overal boven nul is. „We hebben al veel meldingen ontvangen van valpartijen op wit uitgeslagen wegen, fiets- en voetpaden die spiegelglad zijn door ijsvorming”, aldus een woordvoerder.

Rijkswaterstaat verrichtte zondag op zes plaatsen spoedreparaties aan het wegdek. Schade ontstaan door vorst was er onder meer op de A58 in Zeeland, de A6 bij Lelystad en de A16 bij Rotterdam. In de loop van maandagochtend was nog niet duidelijk of weer spoedreparaties nodig waren. „We hebben een beter beeld in de loop van maandagmiddag. Vooralsnog zijn er in ieder geval geen grote vertragingen”, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Door de dooi is de gladheid in de loop van maandagochtend verdwenen.