Nieuws
1141129
Nieuws

Facebook leidt politie naar vermiste jongen

Hulpdiensten in Rotterdam hebben zaterdagavond en in de nacht urenlang gezocht naar een vermiste jongen van 14 jaar die na een ruzie was weggelopen van huis. De politie wist hem uiteindelijk op te sporen dankzij een berichtje op Facebook.

De politie begon de grote zoekactie, omdat de jongen slechts een pyjamabroek en een sweater aan had en op blote voeten liep terwijl het buiten koud was. In totaal 51 hulpverleners van de politie, brandweer en het havenbedrijf zochten naar de jongen. Op het water werden boten ingezet en een politiehelikopter speurde de omgeving af met onder meer warmtebeeldcamera's. Het politieteam bezocht de plaatsen waar de jongen zou kunnen verblijven, maar tevergeefs. Via Burgernet en Twitter riep de politie mensen op uit te kijken naar de jongen.

Op een gegeven moment tipte iemand de politie over de mogelijke verblijfplaats van de jongen. Een 41-jarige vrouw, een bekende van de jongen, had op Facebook een berichtje over hem geplaatst. Tegen agenten die bij haar langs gingen, zei ze eerst dat de jongen bij haar was geweest maar dat hij weer was vertrokken nadat ze hem schoenen had gegeven. De agenten vroegen door en toen bleek de jongen wel bij de vrouw in huis te zijn. Hij was ongedeerd en lag te slapen.

De jongen is overgedragen aan Jeugdzorg. De politie bekijkt samen met het Openbaar Ministerie of de vrouw of anderen zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten.