Nieuws
1141131
Nieuws

SNS zoekt oplossing met private deelname

SNS Reaal werkt aan een oplossing voor zijn financiële problemen waarbij ook private investeerders betrokken zijn. Als het lukt dit scenario te realiseren, en dat is volgens de bank en verzekeraar nog niet duidelijk, komt er onder meer een omvangrijke aandelenemissie.

Dat maakte SNS Reaal maandag bekend. Het bedrijf benadrukt dat nog geen beslissingen zijn genomen. De afgelopen weken gonsde het van de geruchten over nieuwe overheidssteun aan het financiële concern, dat door grote verliezen bij zijn vastgoedpoot SNS Property Finance in moeilijkheden is geraakt.

De inspanningen zijn erop gericht de kapitaalstrcutuur van SNS te versterken en vereenvoudigen en de kredietrisico's bij Property Finance te verkleinen. Mogelijk wordt de al jaren kwakkelende vastgoedtak afgesplitst.

Achtergestelde leningen

Ook van de houders van achtergestelde leningen lijkt een offer te worden gevraagd. SNS voorziet ,,transacties met betrekking tot uitstaande achtergestelde instrumenten''. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem liet vorige week al doorschemeren dat obligatiehouders wat hem betreft niet hoeven te worden ontzien.

Ingewijden in de financiële sector meldden vrijdag al aan het ANP dat SNS in gesprek is met een aantal private investeerders in binnen- en buitenland. Het bedrijf wilde dat toen zelf niet bevestigen. Verwacht wordt dat uiterlijk bij de presentatie van de jaarcijfers op 14 februari meer duidelijk wordt over de toekomst van SNS Reaal.