Nieuws/Vrouw

Mede mogelijk gemaakt door<a href="http://clk.atdmt.com/PNM/go/432555802/direct/01/" target="_blank">Weight Watchers</a>

Mexicaanse tomaten-bonensoep

Dit heerlijke gerecht tover je in een mum van tijd op tafel.

ProPoints® waarde per portie: 9Porties: 1Voorbereidingstijd:  5 minutenBereidingstijd:  15 minutenMoeilijkheidsgraad:  Gemakkelijk

Ingrediënten

1 ui1 teentje knoflook (uitgeperst)1 koffielepel olijfolie100 g gepelde tomatenblokjes uit blik    200 ml groentebouillon50 g kikkererwten uit blik   50 g witte bonen uit blik    50 g kidneybonen uit blik   1 eetlepel azijn2 koffielepels tomatenpuree    Peper naar smaakZout naar smaak    1 snufje kristalsuiker    1 koffielepel gehakte koriander50 g stokbrood

Instructies

  • Snipper 1 ui en fruit deze met 1 uitgeperst teentje knoflook in 1 koffielepel olie. Blus af met 100 g tomatenblokjes en 200 ml groentebouillon.
  • Voeg 50 g kikkererwten, 50 g witte bonen, 50 g kidneybonen en 1 eetlepel azijn toe en laat alles ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  • Roer er 2 koffielepels tomatenpuree door, breng op smaak met peper, zout en 1 snufje kristalsuiker. Verfijn met 1 koffielepel gehakte koriander.
  • Serveer daarbij 50 g stokbrood.

Probeer ook deze recepten:

Tosti ham-kaas-tomaat

Stoofpotje van kip met spinazie, knoflook en salie