Nieuws/Binnenland
1141197
Binnenland

Politiepatrouilles verdachten 'Eindhoven'

De politie in het Belgische Turnhout patrouilleert preventief bij de huizen van de vijf jongeren die worden verdacht van de mishandeling van een 22-jarige man op 4 januari in Eindhoven. „Dat doen we vanwege de hetze van de afgelopen dagen in de sociale media”, zei een politiewoordvoerder zaterdag. „Er zijn geen bijzonderheden te melden. De drukt lijkt een beetje van de ketel omdat mensen weten dat het recht nu in werking is getreden.” De politie heeft geen andere veiligheidsmaatregelen genomen.

De vijf jongens die in Turnhout en omgeving wonen, zijn vrijdag door de Belgische onderzoeksrechter naar huis gestuurd. Zij zijn nog steeds verdacht en moeten beschikbaar blijven voor de politie.

De drie verdachten die zich deze week bij de politie in Eindhoven hebben gemeld voor de mishandeling, zitten nog wel vast. Het OM beschuldigt de drie van doodslag in vereniging.

De burgemeesters van Eindhoven en Turnhout deden vrijdag een oproep om de 'omgeving van de daders', zoals familie en scholen, met rust te laten.