Nieuws/Binnenland
1141201
Binnenland

Winterse periode op zijn eind

Zeist, 27 januari 2013 - Vandaag zijn de laatste stuiptrekkingen van deze winterse periode. Vanochtend vroeg was het lokaal nog glad, maar uiteindelijk heeft de regen de kou verdrongen. Alleen vanavond is nog kans op gladheid vanwege vorst in de grond, maar vanaf morgen is het volle bak herfst.

Vanavond zijn er brede opklaringen en zwakt de wind wat af. In de tweede helft van de nacht neemt de bewolking weer toe en kan in het zuidwesten wat lichte regen vallen. De minima komen net boven het vriespunt uit, maar door vorst in de grond kan het vanavond en vannacht nog wel tot gladheid komen. Het natte wegdek kan dan gemakkelijk opvriezen.Morgenochtend zijn er in het noorden perioden met zon. In het midden en zuiden komt bewolking voor en valt een beetje regen. In de middag is het droog en is overal ruimte voor de zon, maar tegen de avond neemt vanuit het westen de bewolking weer toe. Morgenavond volgt dan een regenstoring, welke gepaard gaat met veel wind en zware windstoten. De maximumtemperatuur ligt morgen rond 6 of 7 graden.Dinsdag verloopt bewolkt en het regent stevig door. De doorslaande zuidwestenwind voert vrij zachte lucht aan, waardoor de temperatuur oploopt tot in de dubbele cijfers.

Ook de dagen daarna houdt het herfstachtige weertype aan en valt veelvuldig regen. Het waait bovendien stevig door bij temperaturen tussen 8 en 11 graden boven nul.