Nieuws/Binnenland
1141221
Binnenland

Weer beelden van mishandeling Eindhoven op tv

Omroep Brabant laat maandag opnieuw camerabeelden van een mishandeling in het centrum van Eindhoven zien. Het gaat om een incident op nieuwjaarsdag. Het slachtoffer werd meerdere keren geslagen en tegen zijn hoofd getrapt. Hij liep een zware hersenschudding, een gescheurde kaak en gebroken tanden op.

De beelden zijn te zien in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant. Daarin liet de politie vorige week beelden zien van een andere mishandeling in Eindhoven, enkele dagen later en enkele straten verderop. Acht jongens belaagden toen een voorbijganger. Ook die kreeg trappen tegen zijn hoofd. Hij liep onder meer een zware hersenschudding op. De verdachten hebben zich inmiddels bij de politie gemeld.

Na de uitzending ontstond enorme verontwaardiging over de mishandeling. Op internet vonden mensen de namen en persoonsgegevens van de aanvallers. Ze werden bedreigd, net als onschuldige naamgenoten. „Mensen riepen op voor eigen rechter te spelen. Die commotie is verkeerd, maar opsporing van deze daders is te belangrijk, daarom laten we de beelden toch zien”, verklaarde een woordvoerder van de gemeente Eindhoven zaterdag, namens het Openbaar Ministerie en de politie.

De mishandeling die maandag te zien is, gebeurde rond 08:30 in de ochtend van nieuwjaarsdag op het Stadhuisplein in Eindhoven. Zonder duidelijke reden werd het slachtoffer aangevallen. Volgens de politie maakten de daders deel uit van „een groepje mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk”. Die zouden kort ervoor een andere man hebben mishandeld in de Molenstraat, vlakbij het Stadhuisplein. De politie weet niet wie deze man is en hoopt dat hij zich meldt.