Nieuws/Binnenland
1141252
Binnenland

Napoli loopt in op Juventus

Napoli heeft zondag in de Serie A de achterstand op koploper Juventus teruggebracht tot 3 punten. De Napolitanen profiteerden dankbaar van het gelijkspel een dag eerder van de 'Oude Dame' tegen FC Genoa (1-1). Topschutter Edinson Cavani schoot Napoli in de slotfase langs Parma: 1-2.

Marek Hamsik had de bezoekers uit Napels na 20 minuten op voorsprong gebracht. Parma kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Paolo Cannavaro, oud-speler van de thuisclub. Cavani voorkwam met zijn 18e treffer van het seizoen dat Napoli punten zou verspelen. De ploeg uit Napels wist als enige van de drie voornaamste titelkandidaten dit weekeinde te winnen. Lazio Roma, de nummer 3 van Italië, ging zaterdag namelijk voor eigen publiek onderuit tegen Chievo: 0-1.

 Urby Emanuelson

AC Milan dankte de zege op Atalanta aan het 15e competitiedoelpunt van Stephan El Shaarawy: 0-1. De ploeg van Urby Emanuelson, die niet bij de selectie zat, klom naar de vijfde plaats met 37 punten. De Argentijnse spits Mauro Icardi deed met vier doelpunten voor Sampdoria van zich spreken in de wedstrijd tegen Pescara (6-0).