Nieuws/Binnenland
1141263
Binnenland

Agressieve hond doodgeschoten in Breda

Een politieman die ook bevoegd jager is, heeft zaterdag in Breda een zeer agressieve hond doodgeschoten. De Rottweiler had zijn baasje vol in diens rechterhand gebeten.

Deze 42-jarige man had even daarvoor geprobeerd de losgebroken hond een halsband om te doen. Met veel moeite lukte het nog om het dier op een afgesloten binnenplaats te zetten. Maar het baasje durfde niet meer bij de blaffende hond te komen. Omdat er geen dierenarts met een verdovingsgeweer in de buurt was, is uiteindelijk besloten om de politieman in te zetten die ook een wapenvergunning heeft om te jagen. Hij heeft de hond met één gericht schot afgemaakt, zo meldde de politie zondag.

Het baasje werd ter plaatse aan zijn wond geholpen en is daarna naar het ziekenhuis gebracht om verder te worden behandeld. Omwonenden hebben een 'nazorggesprek' gehad. Volgens de politie waren veel mensen opgelucht en vertelden ze dat iedereen bang was voor de hond. De eigenaar van de Rottweiler was geëmotioneerd maar volgens de politie ook opgelucht dat zijn hond niet onnodig had geleden.