Nieuws
1141652
Nieuws

Vakantiehuisjes vaak niet schoon

Eigenlijk weten we het wel, maar nu wordt het ook bevestigd door de Consumentenbond: Vakantiehuisjes in Nederland zijn vaak niet schoon.

Op verschillende vakantieparken in Nederland bezocht de bond incognito in totaal dertig bungalows. In alle huisjes was wel iets op de schoonmaak op te merken. 

Ook kwam er een duidelijke koploper en hekkensluiter uit de bus. Het vieste huisje was van Roompot Vakantiepark Kijkduin in Den Haag. In deze bungalow kregen alle vertrekken een slechte beoordeling.

Het schoonste huisje trof de bond aan in Hattem, op park De Leemkule van Vakantiepark Molecaten. Toch kon ook dit vertrek kon nog een sopje gebruiken.

In het algemeen bleek in de huisjes vaak de badkamer de minst frisse ruimte; bij een derde was deze gewoon vies. Ook de grootste slaapkamer kon in negen huizen wel een grondige schoonmaak gebruiken.

Directeur Bart Combée van de Consumentenbond: ,,Hoewel het eigen huis vast ook niet helemaal spic en span is, ergeren consumenten zich aan andermans vuil. Zeker als de vakantieparken wel schoonmaakkosten berekenen."

De keuken werd op het oog vaak als het schoonst beoordeeld, maar schijn bedriegt. Uit monsters die microbiologisch werden onderzocht, bleek dat het aanrecht vaak een bron van bacteriën was. Het aanrecht was vaak zelfs viezer dan de wc-bril.

Consumenten die een vies vakantiehuisje aantreffen, kunnen het beste direct om extra schoonmaak vragen bij de receptie. Wordt er dan nog niet schoongemaakt, dan kunnen vakantiegangers een klacht indienen bij de Geschillencommissie Recreatie. Hiervoor moet het vakantiepark wel zijn aangesloten bij de brancheorganisatie Recron.

In de Consumentengids van februari zijn alle resultaten terug te vinden.