Nieuws/Binnenland
1141963
Binnenland

Ondernemer heeft plannen met de Pier

De Amersfoortse ondernemer Frans Bakker, die de Pier van Scheveningen wil omtoveren tot een amusementsparadijs inclusief coffeeshopeiland, wordt genegeerd door horecafamilie Van der Valk. De overnamekandidaat voerde serieuze gesprekken met makelaar DTZ Zadelhoff, maar sinds de kerst is er radiostilte richting Bakker. „Ik geef het niet op. Ik wil die Pier!”

Bakker meldde zich afgelopen najaar bij de familie en de gemeente met een ambitieus plan om van het bijzondere gebouw in de Noordzee een heuse zwarte markt, een eeten gokwalhalla met een hotel te maken. Als klap op de vuurpijl moet op het afgebrande Schateiland een coffeeshop komen. „De ingeslapen Pier moet voor de mensen weer een beleving worden. Om randfiguren en hangjeugd te weren, komt er weer entreegeld van vijftig eurocent. Dat krijgen bezoekers terug als ze iets kopen”, aldus Bakker, eigenaar van beleggingsmaatschappij SBB.

Bakker was naar eigen zeggen met eigenaar Van der Valk in verregaande onderhandelingen voor een overname. „Helaas moest ik in jullie krant lezen dat de Pier bankroet is. En ik ben niet afgehaakt, zoals Van der Valk beweerde.” De rechter bekrachtigde eerder deze week het faillissement van de Pier Exploitatie BV, waar het restaurant onder valt. Het personeel van de eettent staat sinds gisteren op straat. Over het faillissement van het Pier Vastgoed BV buigt de rechter zich begin volgende week.

Lees verder in De Telegraaf