Nieuws/Binnenland
1142155
Binnenland

Charmant New England

New England is de benaming voor een groep staten in het noord-oosten van de Verenigde Staten: Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont. De charmante sfeer van de vele kleine plaatsjes die je onderweg passeert, het wisselende landschap in combinatie met verblijf in hotels of kleine/historische Inns maakt een reis door New England zo bijzonder.

White Mountains -

New Hampshire

Dit gebergte maakt onderdeel uit van de Appalachen en is een bijzonder mooi natuurgebied, zeer bosrijk en bergachtig met diverse State Parks, honderden kilometers wandelpaden, vennen, rivieren en beken.

In de zomermaanden tref je er dan ook vele wandelaars, bergbeklimmers, kajakkers, rafters en mountainbikers. Bij helder weer mag je de hoogste berg (bijna 1900 meter) van oost-Amerika t.w. Mount Washington niet overslaan. Je kunt per voet, auto of (stoom)trein naar de top van de berg.

De Kancamagus Highway is de mooiste scenic route dwars door de White Mountains. Prachtige vergezichten, diverse campings en mooie picknickplaatsen.

Tip: maak halverwege de route een korte wandeling van circa 800 meter naar de Sabbaday Falls. Verder kom je in deze omgeving ook diverse Covered Bridges tegen, welke kenmerkend zijn voor New England.

 

 

Acadia National Park - Maine

De kust van Maine is hemelsbreed ca 400 kilometer. De kustlijn daar, door alle inhammen en het gekronkel een veelvoud daar van, ruim 5.600 kilometer!

Ter hoogte van Bar Harbor kom je bij Acadia National Park, grotendeels gelegen op Mount Desert Island. Nergens is de rotsachtige kust met ruige branding schilderachtiger dan hier. Prachtige natuur met bossen, meren, granietenrosten en stranden, alsook meer dan 500 wilde bloemen en een interessante fauna.

Met de auto kun je de Park Loop Road rijden naar hoogtepunten als: Cadillac Mountain, Sand Beach, Thunder Hole en Otter Cliffs. Plan hier ongeveer 3 tot 4 uur voor in.

 

Cape Cod – Massachusetts

Dit beroemde schiereiland ten zuidoosten van Boston, staat bekend om zijn vele vuurtorens langs de ca 800 kilometer lange kustlijn. Buiten de fantastische zandstranden, diverse musea, restaurants & winkels,  biedt 'The Cape' ook diverse recreatiemogelijkheden: whalewatching, surfen, vissen, kanoën en golfen. Voor mooie wandelpaden kun je een bezoek brengen aan de Cape Cod National Seashore.

 

 

Vanuit Woods Hole en Hyannis vertrekken er ferries naar de eilanden Martha’s Vineyard en Nantucket. Een aanrader om tenminste één dag van je vakantie hier te besteden!

'The Vineyard'  is een echt fietseiland en heeft een ruige natuur met grote en kleine meren, eiken- en dennenbossen, brede zandstranden, scherpe rotsen en kleine historische- en karakteristieke vissersplaatsjes. Nantucket is groot geworden door de walvisvangst en is nu in zijn totaliteit een National Historic Landmark. Langs de Main Street staan de schitterende 'mansions' van de reders en kooplui uit de bloeiperiode van de walvisvangst. Mooie zandstranden vindt je zowel aan de noordkant (voor gezinnen) als aan de zuidzijde (surfen) van het eiland.