Nieuws/Binnenland
1142170
Binnenland

Werkstraf voor bedreigen Van Bijsterveldt

Een 22-jarige man uit Beilen kreeg woensdag van de politierechter in Assen 100 uur werkstraf, waarvan 50 uur voorwaardelijk voor het bedreigen en beledigen van oud-minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Marja van Bijsterveldt. De man deed dat op 12 oktober 2011, toen Van Bijsterveldt nog minister was, via Twitter.

De Beilenaar schreef onder meer dat hij hoopte dat ze snel zou sterven en dat hij 'haar gristenkop er eigenhandig wilde aftrekken'. Verder schold hij haar in tweets meerdere keren uit.

De man verklaarde bij de rechter dat hij boos was, omdat de minister een dag eerder op internationale Coming Out day had gezegd dat ze weigerambtenaren de ruimte wilde geven geen homohuwelijken te hoeven voltrekken. „Dat zou van toepassing kunnen zijn op mij”, zei de Beilenaar, die homoseksueel is.

Hij zei veel spijt te hebben en liet de rechter zijn excuusbrief aan de oud-minister lezen. De officier eiste 40 uur werkstraf. Dat vond de rechter te weinig, omdat het om bedreiging en belediging van een publiek figuur ging.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop