Nieuws/Binnenland

Handen vol aan allerlei verplichtingen

Wat U Raakt: Heilig moeten

Door Johan Jansen

Wordt het ons allemaal niet een beetje te veel? Mail mij!

Wij moeten allemaal werken, want wij moeten betalen, heel veel betalen. Daarom moeten wij ten minste twee banen hebben per huishouden, vijf dagen per week en tegelijkertijd moeten wij van de minister ook nog onze kinderen opvoeden, zodat hij er geen last van heeft.

Tussendoor moeten wij onze kinderen zelf ook leren zwemmen en ze naar de muziekles brengen. Verder moeten we vooral niet vergeten hun ov-kaart op te laden en ze op het hart drukken in en uit te checken in de bus. Daarbij moeten wij ons op elk moment kunnen legitimeren en moeten wij op de hoogte zijn van alle nieuwe verordeningen, terwijl wij voor alle paperassen geregeld in de rij moeten staan op het gemeentehuis, desnoods urenlang. Bovendien moeten wij steeds de parkeermeter bijvullen!

Dan moeten wij niet vergeten ons huisvuil op de ophaaldag naar het eind van de straat te brengen, ook al moeten wij de dagelijkse boodschappen nog doen, de hond nog uitlaten en de poep mee terug brengen, moeten wij de fietsverlichting nog repareren met goedgekeurde spullen en we moeten trouwens ook nog voor de halfjaarlijkse controle naar de tandarts.

Bloeddruk

Volgende week moeten we alweer naar de huisdokter, voor een bloeddrukmeting.

Over meters gesproken: alle meterstanden moeten we nog opnemen en die moeten we doorgeven op internet! De auto moet piekfijn worden onderhouden en moet op tijd naar de keuring, intussen moeten we onze oude giflampen bij het gemeentedepot afgeven. Wij moeten zelf zorgen voor onze eigen gezondheid en dus moeten wij minstens drie keer per week naar de fitness. O hemel, wij moeten ons belastingbiljet nog invullen, daar gáát ons weekend!

Bovendien moeten wij ons huis beveiligen volgens de politienormen, want wij moeten aan de verzekering voldoen. Ondertussen moeten we aldoor op de criminaliteit in de buurt letten en dan moeten we óók nog onze bejaarde familieleden in huis nemen of in hun eigen huis verzorgen.

Wie houdt er dan nog tijd over om z’n stoepje te vegen zodra het sneeuwt? Dan moeten we de boete maar betalen!

Net 1200 euro aan de gemeentelijke belastingdienst moeten overmaken voor m’n oude rijtjeshuis, dat je denkt: kan voor dat bedrag de gemeente nou al niet eens meer een veegploegje langs sturen? Straks moeten wij voor die ambtenaren op het stadhuis ook de koffie nog inschenken!

Van de minister moeten wij van alles, vooral steeds meer betalen. Daar staat tegenover dat wij voortaan alles zelf moeten doen, omdat de overheid geen geld meer heeft. Dus moeten we nog maar een baan erbij nemen, zodat we voor niks anders nog tijd hebben.

Wat moesten we nou van de week ook alweer van de minister?