Nieuws/Binnenland
1144008
Binnenland

Politie: geen verband incidenten Oosterwolde

De politie in Friesland ziet geen verband tussen een aantal ernstige incidenten die het afgelopen jaar in Oosterwolde plaatsvonden. Onrust die is ontstaan doordat het lijkt alsof er een „aaneenschakeling van criminaliteit” is, snapt de politie echter wel. De politie onderzoekt momenteel een schietpartij waarbij een dode viel, overvallen op de Schoenenreus en een tankstation en de gewelddadige dood van een bejaarde vrouw.

Los van deze incidenten heeft burgemeester Harry Oosterman van de gemeente Ooststellingwerf de politie woensdag gevraagd om onderzoek te doen naar hennepkweek in het dorpje. In dit onderzoek wordt niet gekeken naar de overvallen en sterfgevallen.

Het afgelopen jaar moest de politie vaak ter plaatse komen in Oosterwolde. Vorige week kwam een 51-jarige inwoner om het leven door een schietpartij. In september werd de 67-jarige Mariska Heijltjes om het leven gebracht in haar eigen woning. Ook werd de lokale schoenenwinkel overvallen en werden er in totaal 22 hennepkwekerijen opgerold.

De politie benadrukt dat er op dit moment geen verband is tussen alle gebeurtenissen.