Nieuws/Binnenland
1144039247
Binnenland

Coronacrisis 7 augustus

LIVE | Bijna 2300 nieuwe coronagevallen binnen 24 uur in Frankrijk

Amsterdam - Het aantal mensen dat wereldwijd besmet is geraakt met het coronavirus is de 19 miljoen gepasseerd. De pandemie heeft wereldwijd ten minste 712.315 mensen gedood, waarbij de Verenigde Staten de meeste doden met bijna 160.000 hebben geregistreerd, gevolgd door Brazilië met bijna 100.000. In Nederland stierven meer dan 6100 mensen aan het virus. Bekijk het laatste nieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.

In Frankrijk zijn er in 24 uur tijd 2288 corona-gevallen bij gekomen. Dat is een recordaantal sinds de strenge lockdown begin juni werd opgeheven. De afgelopen dagen werden toenames van 1695 respectievelijk 1604 nieuwe besmettingen geregistreerd.

De gezondheidsautoriteiten meldden vrijdag dat het dodental steeg met twaalf. In totaal zijn nu 30.324 mensen bezweken aan Covid-19. Wel liggen er weer iets minder patiënten in een ziekenhuis, nu ook op de intensive care. Eerder deze week werd het juist weer drukker op de ic’s.

„De indicatoren verslechteren. Dat wijst op een actievere verspreiding van het virus in het hele land, in het bijzonder onder jongvolwassenen”, zei het directoraat Gezondheidszorg (DGS). Dat deed een oproep de „waakzaamheid te vergroten.” Het dragen van mondkapjes is in Frankrijk sinds 20 juli verplicht in openbare ruimtes, maar momenteel in steeds meer steden ook buiten, op plekken met veel mensen.

Meer nieuws:

Binnenland:

Buitenland:

Financieel-economisch:

Sport:

Entertainment:

Luister de corona-update hier, hieronder of via alle bekende podcast apps.

Bent u zelf in het buitenland en wilt u uw ervaringen omtrent het coronavirus met ons delen? Mail ons via [email protected] en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bekijk hier het liveblog van donderdag 6 augustus.