Nieuws/Buitenland
1144092
Buitenland

Steinbrück bezoekt niet zo 'gewone familie'

Het zit de Duitse oppositieleider Peer Steinbrück niet mee. De voormalige minister van Financiën van de sociaaldemocratische SPD werd in oktober partijleider en raakte al gauw in opspraak door bijverdiensten en ontactische opmerkingen. Deze week lachen Duitse media opnieuw om 'Pech Peer' door zijn bezoek aan een gewone, willekeurige Duitse familie in Nedersaksen waar 20 januari verkiezingen zijn. Het was het eerste bezoek van 150 geplande woonkamergesprekken.

Steinbrück ging voor zijn contact met de gewone man naar het dorpje Edesbüttel ten westen van Wolfsburg. Bij het bezoek aan de doorsneefamilie was geen pers uitgenodigd, maar er dook toch een verslaggeefster van een lokale krant met een fotograaf op.

Toen bleek al gauw dat Steinbrück een advocaatje dronk in de woonkamer van de familie Bebknowski die de toenmalige SPD-secretaris-generaal Hubertus Heil in 2009 ook al als 'de familie doorsnee' had opgezocht. Dochter Marike Bebnowski zei tegen de verslaggeefster dat ze „een buitengewoon open en constructieve discussie hadden”. Marike blijkt al jaren actief bij de SPD.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop