Nieuws/Binnenland
1144286
Binnenland

'Breda zorgvuldig in zaken met Laurentius'

Er zijn tot dusver geen signalen gevonden dat Breda onzorgvuldig is geweest bij transacties met woningcorporatie Laurentius, vastgoedonderneming Wildhage, ROC West Brabant en bouwbedrijf Volker Wessels. Het college van Breda heeft dat dinsdag laten weten aan de gemeenteraad naar aanleiding van een inventarisatie die is uitgevoerd in verband met de fraudezaak bij Laurentius.

Breda laat een forensisch accountant onderzoeken of de gemeente bewust of onbewust heeft meegewerkt aan dubieuze praktijken.

Er zijn tot dusver 132 dossiers geanalyseerd en 27 interviews gehouden. „En hoewel er ook tot op heden geen signalen zijn dat de werkwijze van de gemeente onzorgvuldig is geweest, is besloten ook de tweede fase van het onderzoek uit te voeren om alle schijn van betrokkenheid te voorkomen”, staat een brief aan de raad.

Het Openbaar Ministerie verdenkt directeur Walter V. van de Bredase woningcorporatie Laurentius én twee directeuren van vastgoedonderneming Wildhage van fraude. Ook het ROC is als voormalig werkgever van een van de verdachten genoemd in het schandaal. Volker Wessels deed zaken met Laurentius.