Nieuws/Binnenland
1144849
Binnenland

Met de wind in je haren over de Vélodyssée

Frankrijk zette ook dit jaar op de Vakantiebeurs stevig in op fiets- en wandelvakanties. Langs de Franse Atlantische kust is namelijk een prachtig nieuw routenetwerk ontwikkeld dat er bijna om schreeuwt om door wielrenners en fietsers ontdekt te worden: de Vélodyssée, zoals de welluidende naam klinkt. Het gaat om een traject van zo’n 1200 kilometer dat vrijwel de gehele westkust van Frankrijk beslaat.  

Frankrijk is voor veel Nederlanders het ideale vakantieland om er een fietstocht of fietsvakantie te houden. Zware cols uit de Tour de France, de kust, grote rivieren, pittoreske dorpjes, een uitstekende keuken en cultuur, je vindt het allemaal in het land van Marianne.

De absolute uitschieter onder de nieuwe routes is de Vélodyssée. Maar daarnaast wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van nog veel meer nieuwe fietsroutes.

Voies vertes

Het Franse netwerk van autoluwe, recreatieve fietsroutes wordt elk jaar gestaag uitgebreid. Steeds meer jaagpaden langs rivieren en voormalige spoorbanen veranderen in voies vertes, zogenaamde groene wegen die autovrij zijn zodat iedereen onbezorgd en rustig door de natuur kan peddelen. Daarnaast groeit het aantal bewegwijzerde véloroutes sterk.

Een ander idee om in 2013 misschien gestalte te geven is een stedentrip naar Marseille dat dit jaar culturele hoofdstad van Europa is.

Leuke tips over Frankrijk zijn bijeengebracht op http://nl.rendezvousenfrance.com/nl