Nieuws/Binnenland
1144977
Binnenland

Schippers: landen moeten sancties overnemen

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) vindt dat Europese landen niet alleen elkaars diploma's van medici moeten erkennen, maar ook elkaars sancties. Zo reageerde ze zaterdag op het ontslag van de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur, die in een Duits ziekenhuis bleek te werken.

„Tegen Jansen Steur loopt in Nederland een rechtszaak, daar kan ik dan ook niet op ingaan. Maar hij staat niet meer in het Nederlandse artsenregister en mag dus in Nederland zijn beroep niet meer uitoefenen. Wat mij betreft erkennen we in Europa niet alleen elkaars diploma's, maar ook elkaars sancties. Wie in Nederland geen arts meer mag zijn, mag dat ook niet in een ander land zijn”, aldus Schippers.

Jansen Steur werkte de afgelopen jaren via een bemiddelingsbureau voor verscheidene Duitse klinieken. Omdat hij de juiste papieren had, werd hij verder niet gescreend.. „Hoe realistisch is het dat iemand met zo'n verleden gaat solliciteren?”, aldus zijn laatste werkgever, de Klinikum am Gesundbrunnen in Heilbronn.