Nieuws/Binnenland
1145044571
Binnenland

Opnieuw flinke drukte in de Bollenstreek

Lisse

Lisse

LISSE - Het is opnieuw erg druk in de Bollenstreek. Hoewel de wegen tussen de bollenvelden zijn afgesloten, zijn er toch veel mensen naartoe gekomen. Op de rondwegen is het daardoor druk, meldt burgemeester van Lisse Lies Spruit.

Lisse

Lisse

Het gaat om automobilisten, fietsers, wandelaars en ook wat motorrijders die ondanks oproepen weg te blijven zijn gekomen. Soms loopt het verkeer volgens de gemeente op wat stukken wat vast. Sommige mensen stoppen met de auto, maken een foto en proberen rond te lopen in de velden, aldus Spruit. „Sommige mensen doen alsof er niets aan de hand is, heel vervelend.”

Boetes

De velden zijn volgens Spruit inmiddels goed afgezet. De politie en handhaving houden mensen tegen. De situatie is volgens Spruit op dit moment redelijk onder controle. „Maar druk blijft het.” Hoeveel boetes er zijn uitgedeeld, weet zij niet. „Hardnekkige mensen die echt niet weg willen, krijgen een boete”, aldus de burgemeester.

Spruit roept iedereen op om weg te blijven. „Volgend jaar is het weer tijd om naar de bollenvelden te komen. Voor onze gezondheid is het beter om dat nu niet te doen.”

Zaterdag was het ook veel te druk in de Bollenstreek, vonden de burgemeesters van Hillegom, Lisse en Teylingen. Daarom werd besloten wegen tussen de bloembollenvelden af te sluiten. Doorgaande wegen zijn wel voor iedereen nog toegankelijk.

In de nieuwste corona-update hoort u over alle incidenten op paaszondag, opmerkelijke details over Johnsons’ tijd in het ziekenhuis, en wat kunnen we leren van China nu er daar weer scholen opengaan? Luister de podcast hier, hieronder of via je eigen podcast app.