Nieuws/Buitenland
1145075
Buitenland

Nabestaanden Batman-bloedbad boos

Familieleden van de slachtoffers van het bloedbad in een bioscoop in Aurora zijn woedend vanwege een uitnodiging voor de heropening van het complex.

Dat meldt Huffington Post.

Tijdens de premiere van Batman stormde James Holmes op 20 juli 12 naar binnen waar hij 12 dodelijke slachtoffers maakte en 58 mensen verwondde.

De nabestaanden noemen de uitnodiging "wansmakelijk en beledigend." Ze kregen vlak na Kerstmis de uitnodiging door de brievenbus van Cinemark die een speciale herdenkingsavond organiseert. In een open brief roepen families op tot een boycot.

"Tijdens de feestdagen hadden we niet gedacht dat iemand ons verdriet nog groter kon maken, maar Cinemark heeft dat voor elkaar gekregen door ons twee dagen na kerst een uitnodiging te sturen voor de heropening van de bioscoop in Aurora waar onze geliefden werden vermoord. Bedankt voor het nog moeilijker maken van een al moeilijke vakantie. Timing is alles en die van u is zeer slecht."

In de brief staat ook dat Cinemark, ondanks uitnodigingen om te komen praten, nooit contact heeft opgenomen met nabestaanden.

De bioscoop wordt heropend op 17 januari.