Nieuws/Binnenland
1145080
Binnenland

Christelijk vakantieplein op Vakantiebeurs geopend

Vanmiddag werd op de Vakantiebeurs in Utrecht het christelijk vakantieplein geopend. Gedurende twee dagen kunnen vakantiegangers met een christelijke levensovertuiging hier een ruim aanbod aan vakanties vinden.

 

Na de succesvolle tweede editie van 2012 waar meer dan 4000 bezoekers de weg naar de ruim zeventig exposanten wisten te vinden, staan nu weer talloze aanbieders klaar om de christelijke vakantieganger te verleiden.

Maarten Ouweneel begon drie jaar geleden met de organisatie van de eerste beurs, toen nog in Houten. Verleden jaar werd de samenwerking met de Vakantiebeurs gezocht. "Drie jaar geleden kregen we met name vanuit de grote touroperators de vraag om iets voor de christelijke reiziger, om ze zo voor het gemak maar even te noemen, te organiseren", vertelt Ouweneel net na de feestelijke opening vrijdagmiddag.

Geloofsbeleving

"Die zoekt een vakantie gerelateerd aan de geloofsbeleving. Het liefst daar waar gelijkgestemden te vinden zijn. Ze zoeken naar zondagsrust, of een veilige camping voor de kleine kinderen. Toch willen we niet stigmatiseren , want aan de andere kant zeg ik tegelijkertijd: onze bezoeker verschilt niet met die van de Vakantiebeurs. Je moet het zo zien, je hebt reizen voor singles, voor gehandicapten, en ook voor de christelijke vakantieganger," aldus Ouweneel.

De derde editie kent meer activiteiten. "Er valt nu veel meer te beleven op ons vakantieplein; presentaties, optredens, en uiteraard weer veel standhouders die veel te bieden hebben. Een trend is fairtravelling, reizen met een doel. Met een groep naar Albanie gaan en daar werk verzetten, dat is echt in opkomst", signaleert de organisator.

Het Christelijk Vakantieplein in hal 5 (eerste verdieping) is vandaag nog tot 21.00 uur te bezoeken en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Kaarten voor het christelijk vakantieplein geven ook toegang tot de 'gewone' beurs.