Nieuws/Binnenland
1145081
Binnenland

Halverwege

We zijn halverwege de Vakantiebeurs in de elf hallen van de Utrechtse Jaarbeurscomplex. Beursmanager Wendy van de Geijn kijkt alvast terug op de afgelopen dagen en vooruit naar het weekend, waarin nog het nodige te gebeuren staat.

"De sfeer is heel positief", zegt Van de Geijn. "Ondanks dat de bezoekersaantallen misschien nog niet dat zijn wat we zouden wensen, maar dat is ook niet anders in de huidige tijd. En toch merk je nu op zo'n vrijdagmiddag al dat je soms moeite hebt de gangpaden door te komen, dus dat is dan wel weer leuk. Wat me opvalt is dat bezoekers heel gericht op zoek zijn, met vragenlijstjes rondlopen en die echt afwerken. Die gerichte interesse is ook iets wat de standhouders duidelijk merken."

Insteken op beleving

De bezoeken bij zowel de verre landen als bij de mediterrane lijkt gelijk verdeeld. "Toch vind ik het bij de Europese landen goed druk hoor", zegt de beursmanager, die ziet dat de nieuwe ontwikkeling door vier themapleinen te introduceren goed heeft gewerkt. "Ook daar zie je dat er mensen zijn die nu gericht naar de beurs komen om bijvoorbeeld het fietsen en wandelplein te bezoeken. Dus meer insteken op beleving naast de geografische indeling is iets dat we zeker zullen doorzetten."

Een massa-maatwerkbeurs is hoe Van de Geijn 'haar' beurs dan ook betitelt. "Ik ben nu al ontzettend tevreden en trots als ik hier rondloop", besluit Van de Geijn met een grote glimlach.