Nieuws/Buitenland
1145084
Buitenland

Man doodt vrouw met totempaal

Een 51-jarige man heeft bekend zijn 61-jarige vrouw te hebben omgebracht met een totempaal.

Carl Muggli uit Minnesota, had samen met zijn vrouw Linda met wie hij 24 jaar getrouwd was een totempaalbedrijf bij het Voyageurs National Park. In november 2010 werd Linda in de garage van hun woning badend in het bloed gevonden. Ze lag onder een totempaal en overleed een dag later in het ziekenhuis.

Muggli verklaarde dat hij met zijn vrouw een ruim 300 kilo zware totempaal aan het uitsnijden was, toen deze plotseling op zijn vrouw viel. Iedereen geloofde zijn verklaring, maar door een anonieme tip werd het dossier heropend.  

Carl Muggli bleek een affaire te hebben. In zijn computer werden mails gevonden aan zijn minnares, waaruit bleek dat hij op zoek was naar een andere woning en de echtscheiding zou hebben aangevraagd.

Toen Muggli hiermee werd geconfronteerd, bekende hij dat hij de totempaal opzettelijk omver had geduwd met de bedoeling dat zijn vrouw eronder bedolven zou worden.

Volgens Mugglis advocaat, die het incident als een tragische gebeurtenis omschrijft, heeft zijn cliënt bekend omdat hij zijn familie en zichzelf meer ellende wilde besparen.