Nieuws/Binnenland
1145093
Binnenland

'Maffiabaas' eist rectificatie van Staat

Francesco Corallo, een vermeende maffiabaas die op Sint Maarten woont, eist dat Nederland afstand neemt van beweringen dat hij banden met de Siciliaanse maffia heeft. Corallo heeft daarom een kort geding aangespannen tegen de ministeries van Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, dat woensdag dient bij de rechtbank in Den Haag.

Ex-premier Gerrit Schotte van Curaçao wilde Corallo vorig jaar op een belangrijke functie neerzetten. Om die reden vroeg hij de Italiaanse regering om een bewijs van goed gedrag. De Italianen meldden de Nederlandse ambassade in Rome dat van Corallo „geen strafrechtelijke veroordelingen bekend zijn”, maar dat er toch redenen zijn om de gevraagde verklaring van goed gedrag niet af te geven. Uiteindelijk heeft Schotte Corallo niet voorgedragen.

Corallo, eigenaar van casino's op onder meer de Antillen, wil dat de Staat in De Telegraaf een rectificatie plaatst. Daarin zou moeten staan dat Nederland afstand neemt van beweringen dat Corallo banden zou hebben met de Siciliaanse maffia.