Nieuws/Binnenland
1145104
Binnenland

Prinses Aimée in verwachting

Prins Floris en prinses Aimée verwachten half juli hun derde kind. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag namens het ,,buitengewoon verheugde'' paar bekendgemaakt. Floris en Aimée hebben al twee dochters, Magali (5) en Eliane (3).

Prins Floris (37) is de jongste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Toen hij zijn verloving aankondigde met Aimée Söhngen, verklaarde Van Vollenhoven dat de ,,familie uitverkocht was''. Er waren geen huwbare kinderen meer over. Wel is er inmiddels een groeiende schare kleinkinderen. De baby wordt het elfde kleinkind van Margriet en Pieter.

Floris en Aimée hopen nog voor de zomer in Voorschoten hun geheel herbouwde en gerenoveerde boerderij te betrekken op koninklijk landgoed De Horsten. De verbouwing die vanwege allerlei tegenslagen al enkele jaren in beslag heeft genomen, is nu in de laatste fase. Op het landgoed, maar dan aan de Wassenaarse kant, wonen ook prins Willem-Alexander en prinses Margarita.

Prins Floris, die sinds november 2011 werkzaam is voor KPMG, heeft het parlement destijds geen toestemming gevraagd voor zijn huwelijk. Hij verloor daarmee zijn recht op troonopvolging.