Nieuws/Binnenland
1145108
Binnenland

'Verdachte wilde niet ontsnappen uit gevang'

De gevangene uit de Middelburgse gevangenis Torentijd over wie woensdag commotie ontstond omdat hij met geweld zou hebben willen ontsnappen, zegt dat hij helemaal niet van plan was om uit te breken. Dat melden zijn advocaten Ed Manders en Anouk Stoop vrijdag op hun website. Er waren telefoontjes over een vermeende ontsnapping bij de gevangenis binnengekomen. Dat bleek reden te zijn de man snel over te plaatsen naar Vught.

„Cliënt lijkt het slachtoffer van een rivaliserende groep, die door telefonische bedreigingen ervoor heeft gezorgd dat betrokkene nu naar de gevangenis in Vught is overgebracht”, aldus de raadslieden.

Uit voorzorg rukten woensdag tientallen agenten in kogelvrije vesten en een bewapend arrestatieteam uit. Wegen rond de gevangenis werden afgezet en leerlingen van een school moesten binnenblijven.

De man van wie de gevangenis dacht dat hij wilde uitbreken, is volgens de advocaten veroordeeld voor een poging tot moord. Zij zeggen ook dat hij onterecht is veroordeeld, op basis van onjuiste verklaringen. Binnenkort dient zijn zaak in hoger beroep. Dat de beroepszaak om zijn onschuld te bepleiten bijna begint, „lijkt een stigmatisering als zware crimineel het rivaliserende kamp in de kaart te spelen”, denken de raadslieden.