Nieuws/Binnenland
1145118
Binnenland

Uitbraakpoging Middelburg verijdeld

De politie heeft woensdag een mogelijk gewelddadige bevrijding van een gevangene uit de gevangenis in Middelburg voorkomen. Bij de penitentiaire inrichting Torentijd waren enkele telefoontjes binnengekomen waarin zo'n actie werd aangekondigd, meldde de politie.

Om welke gedetineerde het ging, is niet bekendgemaakt. Het is nog niet gelukt te achterhalen wie de telefoontjes heeft gepleegd.

Uit voorzorg rukten tientallen agenten in kogelvrije vesten en een bewapend arrestatieteam uit. Wegen rond de gevangenis werden afgezet en leerlingen van een regionaal opleidingscentrum moesten binnenblijven. Automobilisten in de omgeving werden gecontroleerd. Volgens de politie is er geen gevaar voor omwonenden geweest.

De voorzorgsmaatregelen zijn even na 19.00 uur opgeheven. Het arrestatieteam heeft de omgeving van de gevangenis verlaten. Een verdachte is nog niet opgepakt, maar de politie sluit niet uit dat dat alsnog gebeurt.

Volgens Omroep Brabant is de crimineel woensdagavond onder grote politiebegeleiding overgebracht van Middelburg naar de penitentiaire inrichting Nieuw Vosseveld in Vught. Daar kwam hij rond 20.00 uur aan.

De penitentiaire inrichting in Middelburg biedt plaats aan ruim 230 gedetineerden. Het complex bestaat uit een huis van bewaring (95 plaatsen), gevangenis (87), zeer beperkt beveiligde inrichting (27) en een arrestantencomplex (24).