Nieuws/Binnenland
1145119
Binnenland

Aanhoudingen na schot

Vier mannen, allen familie of bekenden van een doodgeschoten Nijmeegse bokser, zijn donderdagavond in Nijmegen aangehouden. Dat gebeurde nadat in elk geval één van de mannen in de lucht had geschoten in een straat in de wijk Hegdambroek, waar de politie bezig was met het onderzoek naar de dood van de 36-jarige man.

Twee van de vier verdachten mochten vrijdag weer naar huis. Een 32-jarige Nijmegenaar en een man van 41 jaar uit Hilversum blijven vastzitten, aldus een politiewoordvoerster.

De oud-bokskampioen werd op 29 december voor de deur van zijn woning neergeschoten en overleed aan zijn verwondingen. Hij is vrijdag in Nijmegen begraven. Donderdag deelde de politie in de wijk folders uit met vragen over de zaak.

Agenten hoorden knallen en zagen nog net dat een man vanuit een autoraam in de lucht schoot. Er is niemand gewond geraakt volgens een politiewoordvoerster. Een uitgebreide zoekactie leidde naar een woning in een aangrenzende wijk, waar de vier mannen in de leeftijd van 32 tot 50 jaar zijn aangehouden.

De politie kon vrijdag nog niet zeggen of de mannen iets te maken hebben met de dood van hun familielid. Evenmin had de politie een verklaring voor de schietpartij voor de neus van de agenten. In de wijk is extra toezicht ingesteld, terwijl de politie ook de omgeving scherp controleert.