Nieuws
1145131
Nieuws

Boeing 787 op de korrel

De Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA start een diepgaand onderzoek naar de reeks van incidenten met de nieuwe Boeing 787 Dreamliner.

In een verklaring maakte de FAA bekend dat het toestel op een aantal kritieke onderdelen binnenstebuiten zal worden gekeerd, waarbij zeer kritisch naar het ontwerp, de fabrikage en de elektrische systemen zal worden gekeken.

Het voor de Amerikaanse vliegtuigbouwer pijnlijke onderzoek volgt na een reeks van incidenten met het vorig jaar in de commerciele luchtvaart gelanceerde toestel. Dat gebeurde door aanhoudende technische problemen reeds jaren later dan gepland.

De afgelopen dagen was in verschillende toestellen spraken van achtereenvolgens een brand, een olielek en een problemen met de elektrische bedrading. Vandaag werd bekend dat in een ander toestel een ruit in de cockpit beschadigd was.

De FAA gaf later op de dag aan dat er vooralsnog geen twijfels zijn over de veiligheid van het toestel, maar dat er wel 'bezorgdheid' is over de reeks incidenten. ,,We willen de oorzaken weten"

Nederlandse maatschappijen vliegen nog niet met de 787. Air France KLM heeft 25 toestellen besteld die waarschijnlijk in 2015 worden geleverd. Ook Arke Fly wil rond die tijd met de 787 gaan vliegen.