Nieuws/Binnenland
1145145
Binnenland

Team Argos wil meer dan sprinten

Eén ding weten ze bij Team Argos-Shimano zeker. De start van het nieuwe wielerseizoen zal echt niet gepaard gaan met plankenkoorts op het grote toneel van de WorldTour. Daarvoor is er in 2012 al vaak genoeg rondgeneusd in de haute cuisine van de wielersport.

„Maar we zullen evenmin in alle wedstrijden etappes winnen of meedoen om eindzeges in het klassement, dat lijkt me ook reëel”, benadrukte ploegleider Rudi Kemna vrijdag tijdens de teampresentatie op de vaste trainingslocatie van de Nederlandse stal aan de Spaanse kust bij Altea.

Joaquim Rodriguez

Er werd bij Argos besmuikt gelachen om de wilde berichten van de voorbije dagen. Dat de nummer één van de wereldranglijst, Joaquim Rodriguez, halsoverkop zou zijn gecontracteerd. Absoluut niet waar, zo beweerde algemeen manager Iwan Spekenbrink.

Marcel Kittel en John Degenkolb

 Kemna is ervan overtuigd dat de formatie onder aanvoering van haar twee topsprinters van Duitse bodem over voldoende vuurkracht beschikt.

„Natuurlijk, het is een uitdaging om meer paden dan alleen in de sprint te bewandelen dan we tot dusver hebben gedaan. De buitenwereld beschouwt ons als een sprintersploeg. Geloof me, achter de coulissen wordt heel druk gewerkt om meer getalenteerde jongens uit de schaduw van Marcel Kittel en John Degenkolb te laten komen.”