Nieuws/Buitenland
1145197
Buitenland

Ontvoerde kleuter duikt op als volwassen man

Een Amerikaanse kleuter die 19 jaar lang van de aardbodem leek te zijn verdwenen, is teruggevonden. De inmiddels 24-jarige man was ontvoerd door zijn grootouders en onder een andere naam opgevoed, meldden Amerikaanse media vrijdag.

Opa en oma van vaders zijde hadden het 5-jarige jongetje in 1994 meegenomen vanwege een rechtszaak over de voogdij. De drie vertrokken met de noorderzon uit hun huis in de buurt van Wolcottville (Indiana).

Bijna twee decennia lang werden ze niet ontdekt in de staat Minnesota. Speurders vonden de 24-jarige Richard Wayne Landers Jr. daar uiteindelijk onder een nieuwe naam, maar met zijn oude sofinummer, nadat eerst zijn grootouders waren opgespoord. Ze hadden een alias aangenomen om hun identiteit te verbergen.

Landers heeft inmiddels zelf een gezin. Zijn moeder en stiefvader in LaGrange County (Indiana) reageerden met ongeloof. „Het is allemaal zo snel gebeurd, we hebben nog niet met hem gesproken. Dat gaan we zo snel mogelijk doen”, aldus de stiefvader.

Een politiewoordvoerder zei dat Landers zelf moet beslissen of hij een hereniging wil met zijn moeder omdat hij inmiddels volwassen is. Het is niet duidelijk hoeveel hij zich nog iets herinnert van de tijd voor zijn ontvoering.