Nieuws/Binnenland
11452
Binnenland

Zeeuwse zedenzaak voor de rechter

’Meisje (17) gedwongen tot seks met bijna honderd klanten’

Rechtbank

Rechtbank

MIDDELBURG - Een destijds 17-jarig meisje is eind 2014 naar eigen zeggen gedwongen om met tussen de tachtig en honderd klanten betaalde seks te hebben. Dat bleek maandagochtend tijdens de behandeling van de rechtszaak tegen drie hoofdverdachten, die haar daartoe zouden hebben aangezet.

Rechtbank

Rechtbank

Het slachtoffer nam op 9 november dat jaar de trein naar Goes in plaats van naar Tilburg waar ze in een instelling zat. Eenmaal in een chalet in Zeeland, verklaart de toen minderjarige vrouw, moest ze zich onder druk uitkleden. Van haar werden naaktfoto’s gemaakt, die op sekssites verschenen. Via deze sites konden mensen seksafspraken maken.

In een verklaring vertelde de nu meerderjarige dat de gebeurtenissen veel invloed hebben op haar leven. Doordat ze ook onbeschermde seks zou hebben gehad, liep ze naar eigen zeggen twee seksueel overdraagbare aandoeningen op. „Heel misschien ben ik daardoor nu niet meer vruchtbaar en kan ik geen kinderen meer krijgen. Ik durf niet meer alleen over straat. Ik blijf mijn hele leven bang”, vertelde ze in de rechtszaal.

Veertien van die vermeende klanten staan later deze week in deze zedenzaak terecht, omdat ze betaalde seks hebben gehad met een minderjarig persoon.

Verdachten

Maandag staan de mannelijke hoofdverdachten in de Zeeuwse zedenzaak terecht. Zij zitten nog vast. Dinsdag is het de beurt aan de vrouwelijke hoofdverdachte S.P., wiens voorlopige hechtenis geschorst is. Donderdag en vrijdag staat de inhoudelijke behandeling van de dertien klanten op de planning.

Volg de zaak via de twitterfeed van onze verslaggever Joris van Duin.