Nieuws/Binnenland
1145260
Binnenland

Hoe blauw zijn de golven?

In Museum Flehite zijn op dit moment schilderijen van de Franse schilder Tobeen te zien. In de workshop ’Hoe blauw zijn de golven?’ op zondag 20 januari van 14.00 tot 15.30 uur gaan kinderen samen met kunstenaar Doke Melman een aantal schilderijen van Tobeen goed bekijken.

De schilder woonde lange tijd in het drukke Parijs, maar hij hield eigenlijk meer van rust en stilte. Hij reisde regelmatig naar zijn geboorteplaats Bordeaux. Daar trok hij naar de bossen en de wijngaarden of naar het Baskenland. Hij hield van de havenplaatsen, de kleine dorpen aan de voet van de Pyreneeën en de natuur. Onderwerpen die steeds terugkeren in zijn schilderijen.

In de workshop gaan de deelnemertjes kijken hoe de schilder zijn werk heeft gemaakt, wat zijn werkwijze was en wat zijn onderwerpen zijn. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag om een eigen kunstwerk te maken met Tobeen als voorbeeld en het water als onderwerp. Hoe hoog en hoe blauw ga jij de golven maken?

Aan het eind van de workshop mogen ouders komen kijken naar het resultaat. Natuurlijk mag het kunstwerk na afloop mee naar huis genomen worden. Kosten per kind zijn: €7,50 (inclusief materiaal en limonade).

De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en er kunnen maximaal 12 kinderen mee doen. Reserveren is gewenst en kan via tel 033 - 247 11 00 of info@museumflehite.nl

Adres: Westsingel 50, Amersfoort. Info: www.museumflehite. nl