Nieuws/Binnenland
1145272
Binnenland

Pistebully ook ‘s middags de berg op

Veel skiërs maken er een sport van: vroeg opstaan en zorgen dat je bij het openen van de liften pal vooraan staat. Want er is natuurlijk niets lekkerder dan skiën op een vers geprepareerde piste. Heerlijk, de grip van die verse sneeuwribbels onder je latten. Een half uurtje later zijn echter alle sporen alweer verdwenen. Het Oostenrijkse skigebied Zillertal Arena heeft daar nu iets op gevonden.

In de maanden januari en februari gaat de pistebully drie dagen in de week (op woensdag, vrijdag en zondag) tussen twaalf en één ’s middags omhoog om de pistes opnieuw te prepareren.

Na de lunchpauze is het op de Kreuzjoch-piste in Zell en de rode Plattenkogel in Hochkrimml gewoon weer heerlijk ribbel-skiën. Het Zillertal (met plaatsen als Gerlos en Königsleiten) heeft meer nieuwtjes dit seizoen. Zo staat er bij piste 17, naast de nieuwe lift Kreuzwiesn-X-Pres een BMW te pronken die aan het einde van het seizoen wordt verloot onder de snelste skiërs van de bijbehorende slalom.

Filmpje

Hele kleine kans dat de bolide op je oprit belandt, maar eigenlijk leuker is de camera die je filmt tijdens het manoeuvreren door de poortjes. Even inloggen op internet en je ziet jezelf skiën in een kort filmpje. Die je uiteraard via social media weer kunt rondpompen.

Gratis wifi

Ze begrijpen in de Zillertal Arena de behoeftes van de moderne wintersporter sowieso goed. Daarom is er vanaf dit seizoen in vrijwel alle grote skihutten gratis wifi beschikbaar evenals bij de meeste grote liften in het gebied.