Nieuws/Binnenland
1145273
Binnenland

Frituurpan oorzaak dood kinderen Maastricht

Een oververhitte frituurpan heeft vermoedelijk de brand veroorzaakt in een woning aan de Aalmoezenier Roumenstraat in Maastricht waarbij twee jongetjes om het leven kwamen. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) maandagavond na onderzoek door de politie bekend. De 25-jarige moeder raakte gewond.

De politie onderzoekt wel of er mogelijk sprake is van brandstichting. Volgens het OM heeft de politie maandagochtend namelijk de ex-partner van de moeder gearresteerd op verdenking van bedreiging en mishandeling van de vrouw.

Zaterdag had de vrouw aangifte gedaan van huiselijk geweld door haar ex, die tevens vader is van een van de kinderen. Hij zou haar mishandeld hebben en vernielingen hebben aangericht. Tot maandagochtend was de man onvindbaar, maar na de brand kon hij worden gepakt.

De twee jongetjes van 5 en 3 jaar kwamen in het vuur om het leven. De 25-jarige moeder is naar het ziekenhuis gebracht. De fel uitslaande brand brak rond 01.45 uur uit in de keuken van een rijtjeshuis. In de woning waren op dat moment de moeder en haar twee kinderen aanwezig. De moeder kon zichzelf in veiligheid brengen, de brandweer trof de kinderen in het huis aan. Eenmaal buiten bleken zij niet meer in leven te zijn, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Op basisschool De Sprong voor speciaal onderwijs, waar het 5-jarige jongetje heen ging, is geschrokken gereageerd op het nieuws, zei een medewerkster.

Ongeveer 100 buurtbewoners kwamen maandagavond in een wijkcentrum in Maastricht bijeen om over het drama te praten. De bijeenkomst was georganiseerd door de buurtraad Heugemerveld. Een medewerker van slachtofferhulp en een psycholoog hielpen mensen hun emoties te verwerken, zei voorzitter Jo Smeets van de buurtraad.