Nieuws
1145274
Nieuws

Kinderen Maastricht gedood door koolmonoxide

De twee jongetjes van 3 en 5 jaar die een brand in de nacht van zondag op maandag in hun huis in Maastricht niet overleefden, zijn door koolmonoxidevergiftiging om het leven gekomen. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekend na sectie dinsdag op de lichamen van de kinderen.

De brand is waarschijnlijk veroorzaakt door een oververhitte frituurpan in de keuken. De politie onderzoekt of de brand aan de 25-jarige moeder kan worden verweten.

De moeder raakte door de brand gewond. Zij werd in het ziekenhuis opgenomen, maar is inmiddels daaruit ontslagen, maakte het OM bekend.

De ex-vriend van de vrouw, vader van een van de kinderen, is inmiddels vrijgelaten. Hij werd maandag opgepakt. Dat gebeurde omdat de vrouw zaterdag aangifte had gedaan wegens mishandeling en vernieling door de man. Hij blijft wel verdachte van huiselijk geweld en wapenbezit, maakte het OM woensdag bekend. De man wordt niet verdacht van brandstichting, benadrukte een woordvoerster van het OM.

Op de school van het oudste jongetje en in de Don Boscokerk in Maastricht zijn condoleanceregisters neergelegd. Het uitroepen van de nieuwe prins carnaval in de wijk komende zaterdag zal op een sobere wijze verlopen, maakte voorzitter Jo Smeets van de buurtraad Heugemerveld bekend.