Nieuws/Binnenland
1145275
Binnenland

Bewonersbijeenkomst over dood kinderen

De buurtraad van de Maastrichtse wijk Heugemerveld heeft voor maandagavond een bijeenkomst georganiseerd voor buurtbewoners naar aanleiding van de dood van twee kinderen in hun wijk. Twee jongetjes kwamen maandagochtend vroeg om het leven door een brand in hun woning aan de Aalmoezenier Roumenstraat. Volgens de buurtraad is er in de wijk sprake van heftige emoties en van gevoelens van verdriet en verslagenheid.

In het bijzijn van slachtofferhulp wil de buurtraad de mensen de kans geven deze gevoelens met elkaar te delen en elkaar een luisterend oor te bieden, aldus de raad.

Bij de woningbrand in Maastricht zijn in de nacht van zondag op maandag twee jongetjes van 3 en 5 jaar om het leven gekomen. De 25-jarige moeder is gewond overgebracht naar een ziekenhuis, maakten politie en brandweer bekend. Over haar toestand kon de politie nog niets zeggen.

De fel uitslaande brand brak rond 1.45 uur uit in een rijtjeshuis aan de Aalmoezenier Roumenstraat in het stadsdeel Wyck. In de woning waren op dat moment de moeder en haar twee kinderen aanwezig. De moeder kon zichzelf in veiligheid brengen, de brandweer trof de kinderen in het huis aan. Eenmaal buiten bleken zij niet meer in leven te zijn, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Vooralsnog is de moeder geen verdachte in deze zaak, aldus een woordvoerster van de politie. Het forensisch onderzoek moet ook hierin meer duidelijkheid brengen, zei ze.

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht liet via zijn woordvoerder weten zeer mee te leven. Op basisschool De Sprong voor speciaal onderwijs, waar het 5-jarige jongetje heen ging, is geschrokken gereageerd op het nieuws, zei een medewerkster.