Nieuws/Binnenland
1145276
Binnenland

Twee kinderen dood na woningbrand Maastricht

Bij een woningbrand in Maastricht zijn in de nacht van zondag op maandag twee jongetjes van 3 en 5 jaar om het leven gekomen. De 25-jarige moeder is gewond overgebracht naar een ziekenhuis, maakten politie en brandweer bekend. Over haar toestand kon de politie nog niets zeggen.

De fel uitslaande brand brak rond 1.45 uur uit in een rijtjeshuis aan de Aalmoezenier Roumenstraat in het stadsdeel Wyck. In de woning waren op dat moment de moeder en haar twee kinderen aanwezig. De moeder kon zichzelf in veiligheid brengen, de brandweer trof de kinderen in het huis aan. Eenmaal buiten bleken zij niet meer in leven te zijn, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Vlak na 4.00 uur maandagochtend flakkerde de brand opnieuw op en greep de brandweer voor een tweede keer in. Daarbij werd een deel van de huisraad naar buiten gegooid.

Bewoners van twee aangrenzende woningen werden geëvacueerd, maar die huizen bleken weinig tot geen schade te hebben. De bewoners konden 's nachts alweer terugkeren. Voor de buurtbewoners is slachtofferhulp ingeschakeld. De politie stelt een buurtonderzoek in en praat met getuigen. De recherche onderzoekt de oorzaak van de brand.

Vooralsnog is de moeder geen verdachte in deze zaak, aldus een woordvoerster van de politie. Het forensisch onderzoek moet ook hierin meer duidelijkheid brengen, zei ze.

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht liet via zijn woordvoerder weten zeer mee te leven. Op basisschool De Sprong voor speciaal onderwijs, waar het 5-jarige jongetje heen ging, is geschrokken gereageerd op het nieuws, zei een medewerkster.