Nieuws
1145281
Nieuws

Vijf plekken waar dames niet zijn toegestaan

Verboden voor vrouwen

Ongelooflijk, maar waar: zelfs in 2013 zijn er nog plekken op aarde waar vrouwen niet zijn toegestaan.

The Galaxy Water Park – Erding, Duitsland

Afgelopen zomer heeft dit grootste waterpretpark van Europa besloten één glijbaan te sluiten voor vrouwen. In de X-treme Faser Slide, zoals de supersnelle attractie heet, zijn al zes dames op ‘intieme plaatsen’ gewond geraakt. En dat is niet zo vreemd, want in deze glijbaan kan een snelheid worden bereikt van maar liefst 45 kilometer per uur. Blijkbaar kunnen mannen hier beter mee omgaan.

Een woordvoerder van het park laat weten dat er speciale pakken worden ontwikkeld, zodat vrouwen binnenkort weer lekker kunnen gaan glijden.

Mount Athos – Griekenland

Deze autonome monnikenrepubliek op de Heilige Berg staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar de dorpjes en kloosters zijn slecht toegankelijk; mannen hebben een speciale vergunning nodig en vrouwen kunnen het schiereiland alleen van een veilige afstand bewonderen. Zij moeten minstens 500 meter voor de kust blijven. Zelfs vrouwelijke dieren zijn hier niet welkom.

Jaren geleden lukte het een Franse schrijfster om Mount Athos op te glippen. Ze had haar borsten laten verwijderen en zich verkleed als monnik. Onlangs werden vier vrouwen uit Moldavië betrapt op de heilige grond.   

Hindoeïstische tempels in India en Indonesië

Tijdens hun menstruatieperiode kunnen vrouwen een bezoekje aan veel tempels in India en Indonesië wel op hun buik schrijven. Ze worden op dat moment gezien als ‘onrein’ en dat zou niet goed zijn voor de heilige ruimtes.

In sommige tempels wordt tegenwoordig een oogje toegeknepen, maar pas op met het overtreden van de regels: er zijn plekken waar nog steeds grof geweld wordt gebruikt. Hoe vrouwen gecontroleerd worden, is onduidelijk...

Saoedi-Arabië

 

Dames die van plan zijn naar Saoedi-Arabië te gaan, kunnen nog beter een trip naar Mars boeken, schrijft Fox News. Naar een toeristenvisum kun je tegenwoordig fluiten en een werkvisum wordt vrijwel nooit verstrekt. Vrouwen die toch worden toegelaten tot dit koninkrijk, moeten bijna vierentwintig uur per dag begeleid worden door een man. Zelf achter het stuur kruipen is bijvoorbeeld uit den boze.

Mount Omine – Japan

Al 1300 jaar mogen alleen mannen het kronkelige pad van deze berg betreden om op weg te gaan naar de top, waar zich een Boeddhistische tempel bevindt. Vrouwen zouden de pelgrims alleen maar afleiden.

Japanse emancipatiegroepen proberen de regering al jaren tot de orde te roepen. Zolang er geen vrouwen welkom zijn op Mount Omine, vinden ze dat de berg geen plekje verdient op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.